لوله خرطومی و فلکسی
لوله خرطومی و فلکسی
برق کشی یکی از امور ضروری در ساختمان سازی است که اجرای آن باید بر اساس استاندارهای لازم ایمنی صورت گیرد. عدم توجه به اجرای اصولی و نکات ایمنی ممکن است منجر به بروز حادثه و پیامدهای ناگوار شود. سیم های برق هادی هستند و جریان برق را از خود عبور می دهند، از این رو باید در پوشش های مناسب و عایق نگهداری شوند تا دچار آسیب و یا منجر به برق گرفتگی ساکنین نشوند. در صنعت لوله کشی برق ساختمان لوله های متعددی برای هدایت سیم های برق ساخته می شوند از جمله لوله فولادی گالولنیزه گرم، لوله فولادی گالولنیزه سرد، لوله پی وی سی، لوله پلی اتیلن و لوله پلی آمید که هر کدام قابلیت های منحصر بفرد خود را دارند.
لوله خرطومی از جمله پرمصرف ترین لوله های برق است که به منظور برق کشی انواع سازه به کار می رود. ماده اولیه تولید این محصول گرانول پی وی سی است که به همراه مواد دیگر استفاده می شود. در تولید لوله خرطومی انواع استاندارهای لازم توسط تولیدکنندگان این محصول رعایت می شود، به همین دلیل این لوله ها از کیفیت بالایی برخوردار بوده و برای لوله کشی برق ساختمان استفاده می شوند. پیمانکاران ساختمان و افرادی که در حوزه برق کشی مشغول به فعالیت هستند تا حد ممکن سعی می کنند از تجهیزات و ابزارهای استاندارد و با کیفیت در پروژه های خود استفاده کنند تا علاوه بر تامین ایمنی لازم برای ساختمان، عمر مفید آن را افزایش دهند. لوله های برق نقش بسیار مهمی در محافظت از سیم های برق ایفا کرده و آنها را در برابر عوامل مختلف و ضربه ایمن می نمایند.
لوله خرطومی یکی از انواع لوله های برقی است که دارای بدنه ای انعطاف پذیر می باشد و می تواند به عنوان مسیری جهت عبور سیم ها و کابل های برق مورد استفاده قرار گیرد ، همانطور که می دانید لوله های برق در دسته تجهیزات برقی ساختمانی قرار می گیرند و به عنوان پوششی جهت محافظت از هادی سیم ها به کار می روند در واقع عبور دادن سیم ها و کابل ها از درون لوله های خرطومی یا لوله فلکسی که استحکام بیشتری دارد سبب می شود تا این تجهیزات صدمه نبینند و در عین حال از آنها در برابر تماس غیر مستقیم یا مستقیم افراد جلوگیری شود.
انواع لوله برق خرطومی یا لوله فلکسی می تواند در ساختمان های مسکونی ، تجاری ، صنعتی ، اداری ، فروشگاه ها و غیره مورد استفاده قرار گیرد البته در گذشته برای سیم های برق را بدون عایق و پوشش عبور می دادند که همین امر دارای معایب مختلفی بود :
- ایجاد تماس ناخواسته افراد با سیم ها یا رساناهای برق
- پایین آمدن ولتاژ برق
- ایجاد آتش سوزی در اثر اتصال برق
- احتمال صدمه دیدن سیم ها و کابل ها
بررسی انواع لوله های خرطومی
این لوله ها دارای بدنه ای خرطومی شکل و کاملا انعطاف پذیر می باشند که سطح داخلی آنها بسیار صاف و صیقلی است بنابراین سیم ها و کابل ها می توانند بدون آسیب دیدن از داخل این لوله ها بگذرند. انواع لوله خرطومی به دلیل شکل خاص و جنس بدنه دارای کاربرد گسترده ای در صنعت لوله و اتصالات برق ساختمانی می باشند زیرا گاهی در یک فضا امکان استفاده از لوله های فولادی یا PVC وجود ندارد و باید از محصولی استفاده کرد که انعطاف پذیری بالایی داشته باشد و بتواند از مسیرهای پرپیچ و خم عبور کند.
یکی دیگر از ویژگی های انواع لوله خرطومی برق قیمت مناسب آنها می باشد و از آنجا که در قطرهای مختلف تولید می شوند بنابراین مشتریان می توانند متناسب با محل مورد نظر خود یکی از این لوله های خرطومی را انتخاب نمایند.
لوله خرطومی معمولی یا لوله برق خرطومی پلی آمید
این لوله دارای سطحی خرطومی شکل و داخل صاف است که می تواند برای کاربردهای گوناگون اعم از کشاورزی ، آبرسانی ، عبور سیالات و عبور انواع سیم و کابل مورد استفاده قرار گیرد البته باید توجه کرد این مدل از لوله برق خرطومی نسوز ونشکن نمی باشد پس در استفاده از آن باید احتیاط لازم را به کار برد.
این نوع از لوله های خرطومی برای عبور سیم های برق روی دیواره های سازه استفاده می شوند و از آنجا که قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارند می توانند به تمامی زوایا خم شوند جنس این لوله ها از پلی آمید می باشد که در رنگ های مختلفی تولید می شوند و قابل اشتعال هستند.
لوله خرطومی نسوز
این لوله همانند نوع معمولی دارای سطحی خرطومی است با این تفاوت که در ساخت روکش بدنه آن از مواد پی وی سی استفاده شده است که استحکام زیادی دارند و در برابر حرارت و شعله ور شدن مقاوم می باشند بنابراین با اطمینان می توان این محصول را برای عبور سیم ها و کابل ها بدون نگرانی از ایجاد آتش سوزی مورد استفاده قرار داد.
این نوع از لوله های برق از جنس پی وی سی می باشند که برای عبور سیم برق از دیواره سازه مورد استفاده قرار می گیرند همچنین انعطاف پذیری بالای آنها سبب شده است که قابلیت خم شدن در تمام زاویه ها را داشته باشند.
لوله خرطومی فلزی
نوعی دیگر از لوله های خرطومی لوله فلکسی نام دارد که در واقع لوله خرطومی شکل فلزی و انعطاف پذیری است که برای پوشش و محافظت از کابل ها و سیم های برق و شبکه مورد استفاده قرار می گیرد البته بیشترین کاربرد لوله های فلکسی محافظت از سیستم های سیم کشی در محیط های صنعتی می باشد. لوله برق فلکسی خود دارای دو مدل مختلف است که در زیر به معرفی هریک می پردازیم :
لوله فلکسی بدون روکش
این نوع از لوله های فلکسی فاقد روکش پلاستیکی می باشند به همین دلیل در محیط های داخلی برای عبور سیم ها و کابل ها مورد استفاده قرار می گیرند.
لوله فلکسی روکش دار
رایج ترین نوع لوله فلکسی دارای یک پوشش پلاستیکی PVC است که به دلیل انعطاف پذیری بالا معمولا برای عبور سیم ها و کابلها جهت نصب دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد ، این نوع لوله به دلیل داشتن روکش در محیط های خارجی ومرطوب نیز به کار می رود البته در استفاده های صنعتی و ساختمانی بهتر است از لوله های فولادی برق استفاده شود که به صورت روکار یا توکار قابل نصب می باشند.
ویژگی ها و مزایای لوله خرطومی
- لوله های خرطومی از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند و بدنه آنها نرم است. این لوله ها را می توان به راحتی در پیچ و خم های دیوار بدون ترک خوردگی و شکستگی استفاده کرد.
- وزن لوله خرطومی بسیار سبک است و بار اضافی بر ساختمان وارد نمی کند. علاوه بر آن لوله کشی برق ساختمان با این لوله بسیار سریع و آسان اجرا می شود و پروژه در زمان کوتاهی به اتمام می رسد.
- این لوله ها از نظر اقتصادی بسیار مقرون بصرفه هستند و خرید و نصب آنها هزینه بالایی در بر نخواهد داشت.
- سطح داخلی لوله خرطومی صیقلی و صاف است و هیچ آسیبی به سیم های برق وارد نمی شود.
- لوله برق خرطومی در سایزها و قطرهای مختلف ساخته می شود و مشتریان می توانند بر اساس نیاز خود اقدام به خرید آن نمایند.
- این نوع لوله یک عایق ایده آل برای سیم های حاوی جریان الکتریکی است.
- لوله های انعطاف پذیر خرطومی، کابل های برق را در برابر عواملی نظیر رطوبت، باران، گرد و غبار، مواد شیمیایی و … محافظت می نمایند.
- لوله خرطومی نسوز یک لوله بسیار مناسب با مقاومت بالا در برابر خطر اتصال کابل های برق و یا آتش سوزی ناشی از آن است.
- لوله خرطومی را می توان برای برق کشی منازل مسکونی، ساختمان های اداری، تجاری، تفریحی، صنعتی و … استفاده نمود.
- این لوله از توانایی لازم برای محافظت از سیم های برق برخوردار است.
انواع لوله برق فلکسی در اندازه های مختلفی تولید می شوند که مشتریان می توانند یکی از اندازه های 11 ، 13، 16 ، 21 ، 25 ، 29 ، 36 ، 42 و 48 میلیمتر را متناسب با محل مورد نظرشان انتخاب نمایند همچنین باید توجه کرد برای نصب این لوله ها روی دیوار می توان از بست های مناسب با توجه به سایز لوله استفاده کرد. انواع لوله خرطومی نیز در ابعاد 11 ، 13 و 16 میلیمتر تولید و به بازار عرضه می شوند که برای نصب و اتصال آنها نیز نیاز به بست داریم .
لوله خرطومی برق نسوز | سایز لوله خرطومی برق | قیمت لوله خرطومی برق نسوز | قیمت لوله خرطومی برق ساختمان | کارخانه لوله خرطومی برق | متراژ لوله خرطومی برق | قیمت لوله خرطومی پلاستیکی | لوله خرطومی هواکش | لیست قیمت لوله فلکسی توس | خرید اینترنتی لوله خرطومی فلکسیبل | قیمت لوله فلکسی ۱۶ | قیمت بست لوله فلکسی | لوله فلکسیبل فلزی | فروش لوله خرطومی فلکسیبل | لوله خرطومی برق | قیمت لوله خرطومی 13 | لوله خرطومی صنعتی | قیمت لوله خرطومی پلاستیکی | انواع لوله برق فلکسی | لوله فلکسی روکش دار | لوله فلکسی بدون روکش | لوله خرطومی فلزی | لوله خرطومی نسوز | فروش لوله خرطومی و فلکسی | نمایندگی لوله خرطومی و فلکسی | لوله خرطومی و فلکسی در تبریز | لوله خرطومی و فلکسی برق | لوله خرطومی نسوز | عاملیت لوله خرطومی و فلکسی